نتیجه گرایی در دعای زیارت عاشورا
زیارت عاشورا، نتیجه گراترین دعا در ارتباط با معصوم است. از اول تکلیف انسان را مشخص می کند.
تمام نتیجه ها در زیارت عاشورا گفته شده است:
« اَنْ یَجْعَلَنی مَعَکُمْ فِی الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ»
این نتیجه کار کسی است که عرضه داشته باشد در دنیا با اهل بیت و اشراف برزخ و آخرت زندگی کند و معیت با آنها زمانی بدست می آید که این معیت در دنیا شکل گرفته باشد. پس تلاش کنیم سبک زندگی مان به گونه ای باشد که به سمت این نتیجه برود.
«أَنْ یَرْزُقَنِی طَلَبَ ثَارِکَ مَعَ إِمَامٍ مَنْصُورٍ»
دومین نتیجه اشاره شده، طلب خونخواهی با امام منصور است. چه کسانی در عاشورای 61 باختند و چه کسانی بُردند؟ کسانی که از چادر حضرت رفتند، باختند و کسانی که در چادر حضرت ماندند و در لحظه آخر خودشان را به چادر حضرت رساندند، آنها پیروز و سربلند شدند. اگر ما هم در چادر حضرت صاحب الامر (علیه السلام) نباشیم چه فایده ای دارد!
« اَن یَرزُقَنی طَلَبَ ثاری مَعَ اِمامٍ هدًی ظاهِرٍ»
لیاقت انسانها، بودن متخصص معصوم است و همه ما یتیم هستیم که اگر می بود، به اندازه یک پیغمبر بزرگ می شویم. چگونه این خسارت را جبران کنیم؟ با رساندن خود به چادر حضرت که نتیجه آن خونخواهی با امام حیّ و زنده است.
«أَسْأَلُهُ أَنْ یُبَلِّغَنِی الْمَقَامَ الْمَحْمُودَ لَکُمْ عِنْدَاللَّهِ»
نتیجه دیگر، و از او می خواهم که مرا به مقام ستوده اى که براى شما نزد خدا هست، برساند. ما نباید مقام مان پائینتر از حضرت امیر (علیه السلام) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) باشد. حال برای رسیدن به آن چه کاری باید انجام داد؟ با اختیاری که خداوند به ما داده، سبک زندگی مان را با مقام محمود تنظیم کنیم. با اسم «مبدّل» می توانیم 40 سال گناه را به نور تبدیل کنیم.
حاصل کلام نتیجه گرایی یعنی از سیستمی استفاده کنیم که ما را به مقام محمود برساند.