موسسه قرآن وعترت امیرالمومنین علیه السلام

موسسه قرآن وعترت امیرالمومنین علیه السلام

وما کنّا لنهتدی لولا ان هدانا الله؛اگرهدایت الهی نبود ماخود به خود در این مقام راه نمی¬یافتیم.
طلیعه:
در جاری حکمتش، بعثت ساری شد،
قرآن طلوع کرد و عترت (علیهم السلام ) تابیدن گرفت،
نوایش ندای فطرت بود و آوایش آواز آسمان، رسول (صلی الله علیه و آله ) قِصه‌ی « خُذِ الکِتاب »خواند و غُصه‌ی « اِنَّ قومی »...
کویر شهرها عطش طراوت داشت و تمنای آرامش، انسان در پی بهار بود و به دنبال قرار،
امیری آسمانی، نشانیِ« فَاِنِّها رَبیعُ القُلوب » سر داد...
و شیطان از همه وقت نالان تر و البته پر کارتر...
حکیمانه های رهبری، ناتوی فرهنگی را فریاد کشید و هندسه‌ی ایمانی را در سایه‌ی معارف قرآنی طرح ریخت.
اندیشه ای جوانه زد، دغدغه‌ای شعله کشید،کلنگ همتی به زمین خورد و آستین تلاشی بالا رفت... موسسه قرآنی فرهنگی امیرالمومنین علی علیه السلام وابسته به جامعه علمیه امیرالمومنین فعالیت خودرا آغاز نمود.

«حرکت دلی» هدف غایی انسان

حرکت ما در رحم دنیا یک حرکت فیزیکی نیست، بلکه قلبی است. مثل جنین در رحم ما که تمام تحولات و تغییرات در خود جنین صورت می‌گیرد و دائما در حال "شدن" است. "شدن" و "تحول" انسان در عالم دنیا نیز، در قلب اوست. چون همه دارائی و شخصیت انسان به دل او است. بخاطر همین قرآن انسان ها را براساس قلبشان قیمت گذاری می کند.

در این راه مهمترین مسئله زندگی انسان، داشتن یک قلب سالم است. امام باقر (علیه‌السلام) فرمودند: «لاعِلمَ کَطَلَبِ السَّلامَةِ، و لاسَلامَةَ کسَلامَةِ القَلبِ= هیچ علمی در روی زمین بهترازآن نیست که انسان به دنبال سلامتی باشد و هیچ سلامتی مثل سلامت قلب نیست». پس مهمترین علم سلامت جسم و روح است و هیچ سلامتی هم بالاتر از سلامت قلبی نیست.

قلب سلیم چه قلبی است؟

 امام صادق (علیه‌السلام) فرمود:نشانه قلب سالم این است که هیچ معشوقی در دل او جز خدا نباشد. دل سالم دلی است که بخش اصلی آن به معشوقش یعنی خدا برسد.

یعنی انسان بفهمد که آمده به دنیا برای عشق بی نهایت. اما اگر به معشوق های دیگر دلش را بسپارد، خودفروشی کرده است. پس سلامت دل ما به این است که الله بر آن حاکم باشد و عشق به الله داشته باشد.

مهمترین مسئله برای ما در حرکت به سوی خدا، آسیب شناسی و شناخت آفت هاست؛ زیرا انسان در دنیا دچار مشکلات و آسیب های متعددی می شود که باید آنها را بشناسد.

آنقدر آسیب شناسی مهم است که در روایت علی (علیه‌السلام) است که «اجتِنابُ السیّئاتِ أولى مِنِ اکتِسابِ الحَسَناتِ= گناه نکردن بهتر از این است که انسان عمل صالح انجام دهد».پس حتی وقتی کار خیر می کنیم، نباید آسیب و آفتی برای ما داشته باشد.

«اول ای جان دفع شر موش کن                                 وانگهی در جمع گندم کوش کن

گرنه موش دزد در انبان ماست                                  گندم انبان چهل ساله کجاست؟»

برگرفته ازمباحث استاد شجاعی

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.